„ Volontiranje donosi dobro svakom pojednicu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. U našem društvu volonterstvo se često povezuje sa davanjem i pomaganjem, odnosno humanitarnim i karitativnim djelovanjem. Točno je da volontiranje obuhvaća i humanitarni rad, ali ono ima i puno šire značenje. Poznata izreka kaže da gladnom čovjeku ne treba dati samo ribu nego ga naučiti pecati. Volonteri jesu pomagači, ali su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena, te graditelji zajednica u kojima se osnažuju pojedinci. Na taj način ima sve manje gladnih i ranjivih.

Volontiranje je prekrasna ljudska aktivnost baš zato što kroz nju istovremeno dajemo i puno činimo za same sebe. Razvijamo vlastite snage i sposobnosti, povezujemo se s drugim ljudima, postajemo otvoreniji, stječemo kompetencije koje nam pomažu kroz život. Zato je lako reći: „Dobro je za tebe, dobro je za druge! Volontiraj“

Ovim riječima Volonterski centar Zagreb poziva sve nas na volontiranje. Svake godine, pa tako i ove Volonterski centar Zagreb dodjeljuje nagradu „Volonterski Oskar“ za pojedica /pojedinku koji je svojim volonterskim radom najviše pridonio zajednici u kojoj djeluje. Na natječaj se mogao prijaviti svatko bez obzira na vrstu volonterskog rada. Taekwondo klub Čigra prijavila je našeg trenera Danijela za Volonterskog Oskara 2016. kao glavnog koordinatora volontera u programu „Čigrin Let“ -programa za djecu sa posebnim potrebama. Zajednica je prepoznala vrijednost ovog volonterskog rada te je Danijel ušao u uži izbor za nagradu. Iako na kraju natječaja nije bio dobitnik nagrade, za svoj rad i trud dobio je priznanje Volonterskog centra Zagreb, koje mu je svečano uručena u Gradskoj Vječnici u četvrtak 23.veljače.  Dobitnik Volonterskog Oskara 2016 je Matej Ilić Buljan, volonter Hrabrog telefona. Čestitamo!