Španjolska je ove godine bila zemlja domaćin Europskog juniorskog prvenstva u taekwondo-u. Najbolji juniori i juniorke svih Europskih zemalja svoja su znanja i vješine odmjerili na tatamiju u borbi za prestižnu titulu prvaka/kinje Europe. Hrvatska je sudjelovala na ovom natjecanju sa svojom nacionalnom selekcijom. Kao dio nacionalne selekcije Čigru je predstavljala naša Nika Barić. Unatoč napornim i intenzivnim pripremama Niku nije poslužila sportska sreća. Nika je izgubila u kvalifikacijskim borbama od Ruskinje Lijije Khuzin koja se bez većih poteškoća, uglavnom uz prekide bodovnom razlikom, popela na Europski vrh osvojivši zlatnu medalju. Pokazala se Khuzinova još jednom kao nepremostiva prepreka našoj Niki s kojom se susrela po 5. puta unutar godine dana i nije našla način kako ju zaustaviti. Veliko je ovo iskustvo za Niku, čestitamo joj na nastupu i  želimo puno uspjeha u nastavku natjecateljske sezone!

Lea Špehar Garaj osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 52kg. Lea je u polufinalnoj borbi izgubila od kasnije pobjednice kategorije. Ovim putem čestitamo Lei koja intenzivno trenira u Čigri posljednjih nekoliko mjeseci i treneru Danijelu koji ju je vodio do pobjedničkog postolja. Čestitamo i svim trenerima kluba koji su Leu pripremali za nastup na Europskom prvenstvu, sparing partnericama u klubu i trenerima reprezentacije. Još jednom iskrene čestitke i veliko BRAVO!!

Veliko je ovo uspjeh i za hrvatsku juniorsku nacionalnu selekciju koji je osvojio ukupno 9 medalja, od toga 1 zlato, 2 srebra i 6 bronci. U ukupnom poretku 2. mjesto ekipno i u ženskoj konkurenciji 3. mjesto.
Čestitke svim sportašima i njihovim trenerima!

Natjecanje: European Junior Championship.

Datum: 04. -06.listopad 2019.

Mjesto: Street L’antina 3, 12594 Oropesa del Mar, Castellon, Španjolska

Organizator: Real Federacion Espanola de Taekwondo

Broj natjecatelja: 575

Kategorije: juniori/ke

Discipline: sportska borba