Lions club Kaptol već treću godinu za redom organizirao je ove subote 02. ožujka od 11 – 15 sati humanitarnu akciju kojoj je cilj prikupiti sredstva za opremanje i uređenje dvorane za djecu s posebnim potrebama. Djeca sa sindromom Down u sklopu projekta “Čigrin let”, koji provodi TK “Čigra”, usvajaju osnovne elemente taekwondoa kako bi razvili motoričke sposobnosti i uklopili se u svakodnevni život. Taekwondo klub „Čigra“ početkom 2016. godine pokrenuo je jedinstveni projekt za djecu s posebnim potrebama „Čigrin let“. Cilj mu je usvajanjem temeljnih elemenata taekwondoa razvijati motoričke sposobnosti djece, kako bi mogla funkcionirati u svakodnevnom životu. Isto tako, u pauzama treninga pažnja se posvećuje igri i druženju kako bi djeca s posebnim potrebama u međusobnoj i interakciji s klupskim trenerima i njihovim asistentima stekla samopouzdanje, nova prijateljstva… Sve je podređeno njihovoj rehabilitaciji i uključivanju u društvo koje ih okružuje.

Središnji događaj ove hvalevrijedne tradicionalne humanitarne akcije održan je ove subote na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Sva donirana sredstva namijenjena su za opremanje i uređenje dvorane za trening djece s posebnim potrebama.

U programu koje je organiziro Lions club Kaptol građani su mogli  uživati u glazbi DJ Kance, besplatnim krafnama i čaju, kao i kuhanom vinu koje je spravljao chef Zoran “Gastronomad” Šimunić. Lions club Kaptol već niz godina organizira humanitarna događanja kako bi pomogao hvalevrijedne projekte, ustanove i pojedince zbog čega ima od srca zahvaljujemo!

Hvala svima koji su svoji prisutstvom i nesebičnim donacijama podržali ovaj hvalevrijedan projekt!

Hvala svima koji ste svojim dolaskom omogućili da osmjeh djece, kojoj je donacija namjenjena, mjenja naš svijet!