Mateja Horvat osvojila brončanu medalju na Europskom kadetskom prvenstvu!

Hrvatska kadetska reprezentacija u taekwondou osvojila je tri brončane medalje na Europskom prvenstvu u Strasbourgu. Iz Francuske su se s odličjima vratile kadetkinje Dora Runtić (TK Marjan, Split) i Mateja Horvat (TK Čigra, Zagreb), te Mateo Zorko (TK Jastreb, Zagreb) kao jedini u muškoj konkurenciji.

Naša Mateja Horvat (do 59 kg) u borbi za odličje svladala je domaću predstavnicu, a tijesno izgubila od Čehinje 10:8.

Dora Runtić (u kategoriji do 41 kg) do bronce je pobijedila konkurentice iz Izraela i Bugarske, a u polufinalu je izgubila od predstavnice Ukrajine.

Mateo Zorko u kategoriji do 61 kg na putu do medalje bio je bolji od favoriziranog Talijana Morena Monticellija (zlatnog s ovogodišnjeg Austrian Opena), te predstavnika Islanda 10:5, a polufinalnu borbu izgubio je od Francuza Clereta, novog prvaka Europe.

Plasmane od 5. do 8. mjesta još su ostvarili Laura Glasnović (Jastreb), Lara Petek (Fox), Analena Brandić (Rugvica) i Karla Čikotić (Marjan), dok Paula Antunović (marjan) i Klara Rastović (Marjan), te kadeti Marko Erjavec (Fox), Luka Leko (Škorpion), Patrik Pavleković (Ion) i Josip Teskera (Div Knin) nisu prošli u borbe za odličja.

Boje Hrvatske branilo je ukupno osam kadetkinja i pet kadeta pod vodstvom trenera Veljka Laure i Feđe Medaka.

Čestitamo Mateji, njenim roditeljima i cijelom strucnom timu!!!!!

2017-01-26T10:33:29+00:0006-07-2015|Iz Hrvatske, Iz kluba, Iz svijeta, Za meni|0 komentara

Komentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

KONTAKT

Vinogradi 7, 10000 Zagreb

Phone: 01 3768 919

Web: taekwondo-cigra.hr