Na ušću Save u Dunav smjestio se jedan od najstarijih gradova u Europi- Beograd. Beograd predstavlja svojevrsno raskrižje puteva između Zapadne Europe i Orijenta. I ove je godine Beograd bio domaćin G1 taekwondo natjecanja “Galeb Belgrade Trophy”. U Hali Pionir jednom od 1000 sportskih objekata u gradu, svoja taekwondo znanja i vještine odmjerili su sportaši cijelog svijeta. Njihovi su pak treneri obnovili i usvojili nova znanja na ETU seminaru koji se također održao u Beogradu.

TK Čigra nastupila je i ove godine sa svojim natjecateljima u svim dobnim kategorijama. Sudjelovali su kadeti/kinje: Ivan Glavaš, Luka Arambašić, Nika Barić i Amela N. Imširović, juniorke Stella Carl i Mateja Horvat, te seniorke Katarina Mihaljević i Lucija Pavlek. Lucija je na ovom natjecanju nastupila kao članica seniorske reprezentacije Hrvatske. Prvog dana natjecanja nastupilo je 6 naših natjecatelja/ica. U iznimno teškom ždrijebu u kvalifikacijskim borbama izgubili su Stella i Ivan. U borbi za medalju od kasnijih pobjednika u kategoriji izgubili su Luka i Mateja. Nika i Amela okitile su se brončanim medaljama. Čestitamo svima na odličnim borbama, a curama na osvojenim medaljama!

Drugog dana natjecanja nastupile su naše seniorke. Naša Kate nažalost je izgubila od prošlogodišnje juniorske europske prvakinje. Lucija koja je nastupila kao članica seniorske reprezentacije izgubila je u borbi za medalju od reprezentativke Velike Britanije.

Čestitamo svima na nastupu, dobrim borbama i osvojenim medaljama! Natjecatelje je vodila trenerica Maja koja je vrijeme u Beogradu iskoristila i za obnovu svoje ETU licence.

Natjecanje: XV. Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2016.

Datum: 29.-30. listopad 2016.

Mjesto: Sports hall Pionir, Čarlija Čaplina 39, Belgrade, Serbia

Organizator: TK Galeb

Broj natjecatelja: 1250

Broj zemalja: 45

Kategorije: kadeti/kinje, juniori/ke, seniori/ke